Wanneer draag ik een schouderbrace?


Het dragen van een schouderbrace kan de pijn verlichten en het herstel bevorderen. Het dragen van een schouderbrace kan voor veel verschillende soorten klachten goed helpen.

Helpt een schouderbrace?

Draag een schouderbrace bij verschillende klachten van de schouder en arm. Een schouderbrace geeft comfort aan verschillende schouderblessure een schouderbrace om uw schouder te ondersteunen vanwege een schouderklacht of na een operatie.

Een schouderbrace is geschikt voor veel verschillende soorten schouderklachten en bieden veel ondersteuning aan de schouder. Door het dragen van een brace wordt de pijn verlicht en bevorderd het herstel van de schouder.

Push Med Schouderbrace

Schouderbrace bij luxatie

Bij een luxatie ook wel het uit de kom schieten van de schouder is het dragen van een schouderbrace erg belangrijk. De brace zorgt voor voldoende steun en bescherming van het schoudergewricht. De brace geeft voldoende comfort om de schouder te ontlasten waardoor het de pijn verlicht.

Brace bij Frozen Schoulder

Een frozen shoulder begint met flinke pijn in de schouder wat steeds pijnlijker wordt. Deze pijn komt door een ontsteking binnen het gewrichtskapsel. In de loop van weken tot maanden kan je schouder steeds minder goed bewegen. Het nemen van rust is zeer belangrijk daarom is het dragen van een brace goed aan te raden.

Door de ontsteking raakt de schouder verstijft waardoor het als waren bevroren. We praten past over een frozen shoulder als je in ten minste drie richtingen minder goed kan bewegen.

Brace bij instabiliteit

Het schoudergewricht is het gevoeligst voor instabiliteit, omdat de schouder erg veel beweeglijkheid toelaat. Soms kan de schouder uit de kom schieten. En schouder is door het oprekken van de pezen instabiel. Het dragen van een brace kan er voor zorgen dat de schouder meer stabiliteit krijgt en zo rustig aan kan herstellen. Wat er voor instabiliteit zorgt is wanneer er iets mis is met het actieve en passieve systeem.

Voor de passieve stabiliteit zorgen de volgende lichaamsdelen:

  • De botten (bovenarm, schouderblad & sleutelbeen)
  • Het kapsel
  • De banden (ligamenten)
  • Het labrum (de kraakbenige rand)

Schouderbrace bij slijmbeursontsteking

Bij een slijmbeursontsteking ook wel bursa genoemd is het soort zachte stootkussentje gevuld met vloeistof dat de wrijving tussen het bewegende weefsel vermindert. Daarnaast dempt een bursa plotselinge krachten en bewegingen.

Wat doet een rug en schouderbrace?

Een rugbrace kopen is een uitkomt voor veel mensen met verschillende rugklachten. De rugbrace van Pro Orthic ondersteunt de rug en verlicht de schouder. De schouder brace zit verbonden aan de rugbrace zodat de rug recht blijft en de schouder goed wordt ondersteund met het juiste comfort.

Schouderbrace voor dames

Een schouderbrace is gemaakt voor zowel mannen als vrouwen. De brace heeft een linker en rechter kant. Verschillende brace zijn gemaakt in meerder maten. Zo kunnen mannen en vrouwen dezelfde brace dragen. Bekijk goed het aanmeet model om zo tot de juiste maat te komen.

Is een schouderbrace geschikt bij sport?

Een schouderbrace is geschikt voor sporten. Je hebt verschillende brace die het zweet absorbeert. En na het sporten kan deze brace gewassen worden. We is het niet altijd handig om een schouderbrace te dragen tijdens het sporten. Je kunt tijdens het sporten makkelijker en sneller vallen doordat je heftig in beweging bent en doordat de arm vast zit in een brace kan deze jou niet opvangen. Je kan een brace dragen tijdens het sporten maar wacht liever tot dat je blessure helemaal genezen is.

Is een schouderbrace na een operatie noodzakelijk?

Een brace dragen na een operatie is een must. De arm is erg kwetsbaar en moet goed genezen. Het dragen van een brace geeft de schouder veel steun en zo kan het genezen van de blessure versnellen.

Het niet dragen van een brace kan ervoor zorgen dat de schouder niet goed of verkeerd geneest zo kunnen er uiteindelijk nog veel verschillende complicaties optreden.

Hoe werkt een dubbele schouderbrace?

De dubbele schouderbrace wordt ingezet als er aan elke schouder een blessure opduikt. De ene arm gaat onder door en de andere arm bovenlangs. De armen hangen in een soort slinger zo dat de schouder ontlast wordt.


Leave a Reply

Your email address will not be published.